Gyakran ismételt kérdések

Miért jelentkezzek?

A jelentkezés nagyon fontos információ számunkra! A tanfolyamoknak a körülményeknek megfelelően megvan a minimum és a maximum létszáma, ha nincs meg a minimum létszám nem rentábilis a tanfolyam megtartása, ha pedig túl sokan vagyunk az órán nem jut annyi idő egy tanulóra mint ami kellene, ezért aki nem jelentkezett előzetesen és nem fér be a csoportlétszámba, annak csak egy későbbi tanfolyamot tudunk ajánlani. Ezen kívül legtöbb tanfolyamunkon 500Ft kedvezményt kapnak az előzetesen ITT jelentkezettek.

Nincs párom, mit tegyek?

Nincs probléma, nyugodtan gyere el.

Sokat segíthet ilyenkor is az előzetes jelentkezés, mert akkor jobban átlátjuk az arányokat és esetleg már előre tudunk intézkedni pár ügyben. A jelentkezésben minél több adat van megadva, annál könnyebb a párkeresés pl.: Érdeklődés a különböző táncok iránt, korábban résztvett e már oktatáson, kor...

Az esetek nagy részében, vagy a beiratkozásnál azonnal megoldódik a dolog, vagy segítünk táncpartnert találni. Körlevélben kiértesítjük a haladó táncosainkat, akik általában szívesen visszajönnek ismételni. Weboldalunkon felhívást teszünk közzé, hátha épp a biztos pár miatt kap kedvet valaki. Tökéletes garancia erre természetesen nem létezik hiába teszünk meg minden tőlünk telhetőt, tehát a legbiztosabb ha elrángatsz valaki ismerőst. Az oktatás folyamatos párváltással történik, tehát nem vagy hozzákötve.

Kezdő és haladó szinten még nincsenek állandó párok, ezért ne hátráljatok meg, ha nem tudtok partnert hozni magatokkal! Kezdő és haladó csoportba nyugodtan jelentkezhettek egyedül is! Az órabeosztásnál figyelünk a nemek megoszlására, az órákon pedig rendszeres párcserével táncolunk, de természetesen az egymáshoz ragaszkodó párokat nem választjuk szét.

Van párom. Végig vele fogok táncolni?

Nem, legalábbis ha ránk hallgatsz, de megoldható ha nagyon ragaszkodsz hozzá. Sokéves tapasztalat azt mutatja hogy azok a párok akik az órai gyakorlásnál nem váltanak párt, hátrányba kerülnek a többiekkel szemben és lemaradnak. A párváltás alapvető a vezetés - követés tanulásában mert elősegíti az alkalmazkodást a táncpartnerhez. Másfelől a tipikus páron belüli konfliktusokat is megakadályozza a párváltás, ráadásul a közösségformáló hatása jó hangulatot teremt. A társastánc órákon előszeretettel alkalmazott pedagógiai eszköz. Nagyon kényelmes ha valaki a saját párjával táncol, akit már megszokott. Csak nem hasznos. Az összeszokott párok megtanulják egymás hibáit és kikerülik, kompenzálják azokat. Ez sokszor gátolja a további fejlődést. Igyekszünk a nemek arányára odafigyelni, hogy senki ne maradjon partner nélkül.

Hogyan és hol kell beiratkozni, befizetni?

Beiratkozni a helyszínen lehet a tanfolyam első órája előtt egy egyszerű űrlap kitöltésével. Amennyiben az első óra végén úgy döntesz, hogy nem szeretnél járni a tanfolyamra, nem vesztettél semmit, hiszen az első óra ingyenes. A teljes tanfolyam díját a második óra előtt kell befizetni. Ha egyéb elfoglaltság miatt kihagysz egy-egy órát azt tudjuk pótolni, és segítünk a felzárkózásban.

Lemaradtam az első óráról, mit tegyek?

A tanfolyam második, esetleg előzetes tánctudással a harmadik óránál még be lehet kapcsolódni a csoportba. Az órák mindig ismétléssel és az előző óra anyagának felfrissítésével kezdődnek, tehát van lehetőség a felzárkózásra.

Milyen ruházat és cipő szükséges?

Nem kell semmilyen különleges ruházat vagy cipő, csak mintha sétálni mennél. Az a lényeg hogy kényelmes legyen. Érdemes váltócipőt és pólót hozni. Cipő lehetőleg könnyű legyen és ne csússzon a parkettán. Fiúk: bakancs és "csőrös" cipő nem ajánlott. Lányok: csak akkor táncolj magas sarkú cipőben, ha stabilan tudsz benne járni.

Miért érdemes táncolni?

 A tánc a legegészségesebb, és legkevésbé fárasztó mozgás formák közé tartozik, aktivizálja a boldogság hormonokat, és kitűnő lehetőség a testi-lelki harmóniára való képesség kialakítására partnerünkkel. A táncolni tudók sikeresebbek lehetnek a társasági életben, a párkeresésben, párkapcsolatuk érzelmi frissen tartásában és magabiztosabbakká válhatnak az emberi kapcsolatok területén is.

A tánctanulás korhoz van kötve?

Gyermek kurzusainkra 8 éves kortól várjuk a gyerekeket 15 éves korig. Felnőtt tanfolyamainkra 15 éves kortól felső korhatár nélkül bárki jelentkezhet.   A tánctanulást soha nem késo elkezdeni !